RSP Spectrum analyser software available shortly

Information and discussions on Spectrum Analysis
ja8scd
Posts: 7
Joined: Fri Jun 22, 2018 9:50 am

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by ja8scd » Fri Jun 29, 2018 6:36 am

Hi Steve,

I see no other issues in display layout. Look forward to an improved version.

Regarding the difference between models, you can please take time as there is the trim function already provided.

73 de Yas JA8SCD
Last edited by ja8scd on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

nolimit
Posts: 1
Joined: Fri Jun 29, 2018 2:37 pm

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by nolimit » Fri Jun 29, 2018 2:52 pm

Hi,
I also have the same issue regarding the options box.
The only way i can close it is by going to the task bar.
Currently running Windows 7.

Regards
Bob
Attachments
Options box.PNG
Options box.PNG (167.45 KiB) Viewed 9514 times
Last edited by nolimit on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

SteveAndrew
Posts: 213
Joined: Thu Nov 16, 2017 11:06 pm
Location: Gold Coast, QLD, Australia

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by SteveAndrew » Fri Jun 29, 2018 11:40 pm

nolimit wrote:I also have the same issue regarding the options box.
The only way i can close it is by going to the task bar.
Currently running Windows 7.
This is an odd one. The box is a standard Windows dialogue box, I can see no reason why this should happen. Could you please let me know what your region setting and language is ?

Reason: No reason

Kees_01
Posts: 24
Joined: Fri Jun 15, 2018 7:05 am

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by Kees_01 » Sat Jun 30, 2018 8:58 am

Hi Steve,

When I compare some details of the screenshot of Yas, Bob and me then it strikes me that Yas has the word "Default" in stead of "Default Colors" in the textbox on top of the colorbox. I can not manage this by playing with the settings in the dialogue box.
When I check the box USA spelling then the word Colours (top left in Bold) changes to Colors.
I found a similar issue at https://stackoverflow.com/questions/698 ... -computers.
Perhaps changing some property settings of the winform of the dialogue box may help. In particular that it seems to be important that the Windows default font setting is used to avoid clipping.

Reason: No reason

SteveAndrew
Posts: 213
Joined: Thu Nov 16, 2017 11:06 pm
Location: Gold Coast, QLD, Australia

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by SteveAndrew » Sat Jun 30, 2018 9:43 am

Kees_01 wrote:When I compare some details of the screenshot of Yas, Bob and me then it strikes me that Yas has the word "Default" in stead of "Default Colors" in the textbox on top of the colorbox.
Hi Kees

Many thanks for the link. I think you're correct. I've been looking into this and it seems that a few things can cause the problem. Font sizing and DPI seem to be the most frequent culprit. The AutoScaleMode property on the options box was set to Font at design time, I thought this would have allowed for different font settings. Out of interest, does anybody see a similar problem when displaying the About box ?

I need to play around a bit before I post a potential fix. I've got a spare PC that needs some attention. I'll try and and get it running and use it to test this. I didn't want to try this on my development machine as I've found in the past that playing with region and language settings can sometimes cause unexpected problems (probably of my own making), as Yas found out with his email program.

If anybody else has this problem, it might be worth checking the display settings and making sure text size and custom scaling is set to 100%. In the meantime I'll see if anything other Windows settings can be changed to get a temporary fix for this problem.

Reason: No reason

Kees_01
Posts: 24
Joined: Fri Jun 15, 2018 7:05 am

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by Kees_01 » Sat Jun 30, 2018 9:12 pm

SteveAndrew wrote:Out of interest, does anybody see a similar problem when displaying the About box ?
No problem.
AboutBox.png
AboutBox.png (100.4 KiB) Viewed 9443 times

Reason: No reason

n0ctl
Posts: 3
Joined: Tue Nov 22, 2016 8:29 am

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by n0ctl » Mon Oct 29, 2018 12:22 am

Any ideas when we might see an update to this awesome software?
Last edited by n0ctl on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

SteveAndrew
Posts: 213
Joined: Thu Nov 16, 2017 11:06 pm
Location: Gold Coast, QLD, Australia

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by SteveAndrew » Mon Oct 29, 2018 9:05 am

n0ctl wrote:Any ideas when we might see an update to this awesome software?
Thank you :oops:

I have a few bits to finish, then it's on to test and debug. I really don't want to stick my neck out and say before Christmas, but if not before, then early in the new year.

Reason: No reason

K9AQ
Posts: 37
Joined: Sat Jan 14, 2017 1:20 am

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by K9AQ » Mon Oct 29, 2018 12:12 pm

Steve,

Thanks for the update. The new release would be a great Christmas present!

Don
K9AQ

Reason: No reason

Merlin42
Posts: 1
Joined: Fri Jan 11, 2019 2:35 am

Re: RSP Spectrum analyser software available shortly

Post by Merlin42 » Fri Jan 11, 2019 3:09 am

Hi Steve,

I just built the AD9851 tracking generator, works great with the RSP Spectrum analyser software
Keep up the good work..

Regards David.
Last edited by Merlin42 on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Post Reply