Adjusting volume in scanner...

General discussions
Post Reply
AI6MK
Posts: 1
Joined: Tue Jun 04, 2019 4:10 am

Adjusting volume in scanner...

Post by AI6MK » Tue Jun 04, 2019 4:17 am

Hi,
Like the scanner feature very much, but short of stopping the scanner, is there any way to adjust the volume ?
Brian (AI6MK)
Last edited by AI6MK on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason
The only dumb question is the one that doesn't get asked.

glovisol
Posts: 662
Joined: Thu May 10, 2018 6:42 pm
Location: Piedmont, Italy

Re: Adjusting volume in scanner...

Post by glovisol » Tue Jun 04, 2019 7:08 pm

Hi Brian, the software has been arranged so that you cannot change parameters (obviously) while the system is scanning. But you do not have to stop the scan, for changing the volume: just click on "STOP" as shown in the screen below.
Attachments
Scanner explain.jpg
Scanner explain.jpg (270.65 KiB) Viewed 2485 times

Reason: No reason

Paul
Posts: 355
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am
Location: SW UK

Re: Adjusting volume in scanner...

Post by Paul » Wed Jun 05, 2019 5:57 am

glovisol is absolutely correct of course and until now this what I have always done.
However, out of curiosity, I have tried the computer main audio volume control, easily accessible either via taskbar, or keypad, which works without pressing the "stop," or interfering with the scan process (about which I was uncertain).
Whether this is satisfactory for your purpose or not and whether this may have any merit or negative effect I have no idea I'm afraid.
This is, of course, a bit of a "blunt instrument" in that it affects ALL audio.
By the way, I do very much appreciate pictures!

Reason: No reason

glovisol
Posts: 662
Joined: Thu May 10, 2018 6:42 pm
Location: Piedmont, Italy

Re: Adjusting volume in scanner...

Post by glovisol » Sun Jun 16, 2019 6:22 am

Paul, like all simple ideas, yours is BRILLIANT! It is so easy to set up the PC volume control on the desktop and use it when scanning, but someone must take it up!

Reason: No reason

Paul
Posts: 355
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am
Location: SW UK

Re: Adjusting volume in scanner...

Post by Paul » Sun Jun 16, 2019 7:14 am

Thank you for your kind response Gianfranco.
For some reason simplicity comes easily to me ;)

Reason: No reason

adamhenry
Posts: 4
Joined: Tue Aug 06, 2019 10:50 am

Re: Adjusting volume in scanner...

Post by adamhenry » Sat Aug 10, 2019 4:12 am

Now I can buy antennas because the volume problem is really solved by Glovisol and Paul.
Thanks to both of you.
Last edited by adamhenry on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Post Reply